Wielu z nas wręcz uwielbia bakalie i nie ma się tutaj czemu dziwić, ponieważ mają one wyjątkowe walory smakowe. Ich zaletą jest to, że się nie psują, co pozwala je przechowywać
Polska przystawka? Smalec!
Published on :Niemal w każdej dobrej krajowej restauracji otrzymujemy starter. Niewielka przekąska ma zaspokoić chwilowo nasz głód i przygotować żołądek na danie główne. Startery są
Owocowa uczta z parowaru
Published on :Owoce jedna z najlepszych przekąsek, idealna jako drugie śniadanie, podwieczorek, czy nawet dodatek do obiadu. Można przyrządzać je na wiele sposobów, jak się okazuje również w parowarze. Ze względu
Papier i woreczki papierowe do gotowania parowego
Published on :Każde przygotowanie składników do gotowania wiąże się z ich obróbką, ale przede wszystkim rozpakowaniem. Niemniej jednak śledząc metody gotowania na parze pojawia się propozycja
Wódka w kuchni polskiej
Published on :Alkohol od lat używany był w kuchni. I to nie tylko polskiej. Czytając książki kucharskie różnych narodowości co rusz spotykam potrawy, do których dodatkiem jest alkohol. Często
Włoski akcent w polskiej kuchni
Published on :Polacy bardzo chętnie podróżują po całym świecie. W czasach, kiedy większość życia spędzamy w pracy coraz bardziej doceniamy relaks i odpoczynek. Pracujemy więcej, dlatego siłą rzeczy więcej