Owoce jedna z najlepszych przekąsek, idealna jako drugie śniadanie, podwieczorek, czy nawet dodatek do obiadu. Można przyrządzać je na wiele sposobów, jak się okazuje również w parowarze. Ze względu na dużą zawartość węglowodanów podczas gotowania stają się wyjątkowo miękkie. Poza tym ich głównym składnikiem jest woda, co znacznie przyspiesza cały proces przygotowania. Warto podkreślić, że owoce podczas takiego gotowania można delikatnie podgrzać. Co jest dobrym wskazaniem dla małych dzieci, czy osób z problemami trawiennymi.

Często pojawia się pytanie, co można zrobić z takich owoców. Jak się okazuje jest bardzo wiele różnych możliwości. Pierwszą opcją są przede wszystkim desery, jednak dania obiadowe również mogą być urozmaicone owocami. Zatem znajdziemy zastosowanie do lodów, ciast, puddingów, czy chociażby jabłkowego musu. Są idealnym nadzieniem do kaczki, rolad, a także świetnych sosów, czy przystawek. Sezonowe owoce są idealnym sposobem na urozmaicenie dania, a przygotowane w parowarze będą jeszcze bardziej wyraziste.

Meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej www.milkowka.com.pl